Vad är en Android IPTV-box?

En Android IPTV Box är helt enkelt en TV-box som kör operativsystemet Android. Detta är samma operativsystem som det som körs på din smartphone, surfplatta och miljontals andra enheter över hela världen.

Vanligtvis är det en något äldre version som Lollipop (Android 5) eller marshmallow (Android 6). Men om du vet hur du använder din surfplatta eller smartphone kan du vanligtvis köra de flesta (om inte alla) av dessa appar på en Android TV-box.

Vad är skillnaden mellan en Android-Box och en Roku eller Apple TV?

Du har säkert hört en massa olika terminologi kastas runt olika platser, forum och Facebook grupper: streaming media Device, TV box, IPTV box, digitalboxar, Media Streamer, HTPC, Kodi Box, och min personliga favorit Android TV box.

De är alla i princip samma typ av enhet-något som får innehåll från ditt hemnätverk eller Internet till din TV.

Varför så många olika namn?

MXQPro-AmlogicS905-1000MbpsLAN-BT 4.0. Cdrnär du tittar på den här bilden, vad kallar du det? Tips… Det beror antagligen på var du kommer ifrån.

Där jag är i Nordamerika, dessa enheter kallas normalt strömmande enheter eller strömmande media spelare. Ibland, de är felaktigt kallas Roku boxar, även om de kan göras av Amazon, Apple eller en av de många andra tillverkare jag täcker på denna webbplats. Låt mig ge er ett exempel på något liknande.

Beroende på vilken del av landet du är i, du kallar det sockerhaltiga, kolsyrade dryck pop, läsk eller till och med koks (även när det inte koks). Så, om det inte är faktiskt en Roku som du pratar om, vänligen inte kalla det en Roku låda. Det kan skapa förvirring för dig och den person som du pratar med.

I Europa, de är allmänt kallas Kodi lådor på grund av populariteten för att installera Kodi och några av de strömmande addons som är tillgängliga. De kan också kallas IPTV lådor eftersom det är mycket lättare att hitta en Internet Protocol TV (IPTV) tjänst på den sidan av Atlanten än här i USA. För att uttrycka det enkelt, IPTV är ett sätt att få Live-TV över Internet.

Om du är i Asien, då är chansen att du har hört dem kallas TV-boxar. Personligen föredrar jag kallar dem TV-boxar. Det är en mer generisk term, visst, men enheten kan göra så många saker att det bara blir mer meningsfullt.