Vad är vaping och är det dåligt för dig?

Oron har lett till San Francisco-baserade företag som kontrollerar cirka 70 procent av USA vaping marknaden, Juul Labs, tillkännage det inte längre kommer att köra TV, skriva ut eller digitala annonser för sina vaping enheter och inte heller kommer det lobby mot en föreslagen Förbud mot vape smaker-den lolly-liknande frukt och dessert smaker som har bidragit till att stimulera vaping vurm. “Juul var utformad med vuxna rökare i åtanke,” det står, i Caps, på sin webbplats.

I slutet av september, Sydkorea och Indien – som har den näst mest rökare i världen – blev de senaste länderna att förbjuda eller varna för försäljning av e-cigaretter. Kina, som har världens mest rökare, har sin egen reglerande tillredning mot vaping.

Vad är vaping?

De flesta vapes, eller e-cigaretter, är elektroniska enheter som använder påfyllningsbara tankar eller engångspatroner till hus “e-juice “-en hopkok av kemikalier och oljor som kan kombineras med nikotin och smakämnen.

Istället för att tända e-cigarett med en flamma innebär vaping ett batteri som aktiveras genom insamling eller trycka på en knapp som värmer vätskemättade vekar, ofta via metall spolar, och förvandlar e-juice till en aerosol dimma, som användare inhalera.

Vapes kan fyllas med uppvärmd tobak istället för e-juice.